Prajitura Fulg de nea

de -Licurici- in Prajituri, 20 Dec 2016 | 11500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 galbenusuri
    • 10 linguri cu apa
    • 100 g zahar
    • 1 pliculet zahar vanillinat
    • 200 g faina
    • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru crema:
    • 250 g margarina Rama
    • 350 ml lapte
    • 100 g nuca de cocos
    • 50 g zahar pudra cu vanilie
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
    • 5 albusuri
    • 150 g zahar
  • Pentru ornat:
    • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fulg de nea:

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.

Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau se incearca cu scobitoarea.

Pentru crema, laptele se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra, esenta de vanilie si amidonul.

Se fierbe cateva minute, pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.

Margarina se mixeaza pana se face cremoasa, apoi se adauga compozitia de cocos (racita), putin cate putin, amestecandu-se bine.

Pentru glazura, albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de aburi, pana se intaresc, apoi se lasa la racit.

Pentru asamblare: se pune blatul, apoi crema de cocos, glazura, iar la sfarsit, se presara nuca de cocos din belsug.

Prajitura se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute tip Raffaello