Fursecuri Martisor

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Mar 2014 | 3423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g margarina
  • cca 400 g faina
  • colorant albastru
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Martisor:

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam margarina,esenta,praful de copt si mixam.Impartim aluatul in doua.

In una adaugam colorant albastru si  adaugam faina pana iese un aluat potrivit cat sa reusim sa il modelam

In a2a adaugam plicurile de zahar vanilat si faina ca la primul aluat.

Dam la frigider 30 min

Tapetam masa de lucru cu faina si incepem sa formam bilute din ambele aluaturi.

Luam o biluta albastra in mana si o lungim sub forma de baston.Dupa luam o biluta alba si o lungim la fel.Si incepem sa le impletim iar la sfarsit unim capetele ca sa iasa forma rotunda.

Procedam la fel si cu restul de aluat.

Tapetam o tava (eu am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si adaugam martisoarele in tava. Dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc putin dedesubt (cca 10 min)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri nasturi de catana turcesti