Garnitura de cartofi taranesti (de post)

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2014 | 53685 vizualizari

 

Foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi taranesti (de post):

Ceapa se curata, se spala si se taie julien.

Ardeii se curata, se spala si se taie patratele.

Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa cu sare pentru 15 minute.

Se trec pe sub apa rece, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie bucati potrivite.

Intr-o cratita punem uleiul si calim ceapa 3-4 minute.

Se adauga ardeii si se mai caleste totul 4-5 minute.

Se adauga boiaua, vegeta si piper dupa gust.

Se adauga cartofii taiati si se amesteca bine.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 15 minute.

Se adauga verdeata si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si se reintroduce in cuptor pentru inca 10-15 minute.

Cand prinde putina culoare este gata.

Este buna si garnitura daca nu este post.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte condimente dupa gust.

2

Cartofii nu se fierb mai mult ca sa nu se sfarame la taiere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi taranesti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti