Gauffres de Bruxelles

de rodicamaria in Dulciuri, 16 Oct 2011 | 3951 vizualizari

 

Reteta de pe un site francez.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffres de Bruxelles:

Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece bine,apoi adaugam albusurile batute spuma.Incorporam bine si acoperim cu un prosop.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(la mine a durat cam 75 min ca a fost cam frig in casa).

Incingem aparatul de gauffre,ungem formele cu putin ulei si coacem.

Le-am servit la micul dejun,cu unt si dulceata de zmeura,alaturi de un ceai fierbinte.Moi si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffres de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada