Gem asortat

de susu in Dulceata / Gem, 17 Sep 2012 | 7288 vizualizari

 

reteta proprie, a iesit o nebunie

 

INGREDIENTE

  • 2 kg si ½ fructe (600 gr caise, 400 gr mere acre, 1.200 gr piersici, 300 gr prune)
  • 800 gr zahar (330 gr/kg de fructe)
  • Zeama de la 1 lamaie
  • Vanilie
  • Cuisoare 2 buc
  • Ghimbir confiat, praf sau proaspat, 2 bucatele
  • Un praf de scortisoara
  • Un praf de cardamom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat:

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun conservant. Mie imi plac gemurile mai acrisoare si in afara de lamaie oricum nu folosesc nimic altceva la conserve. Se tine pe foc pana se ajunge la consistent dorita, mai legat sau nu. Se pune in borcane sterilizate si uscate. Se tin la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

17.09.2012, 19:50

iry-gabriela 1

17.09.2012, 20:09

cred si eu ca a iesit o bunatate cand ai pus atatea fructe si arome

Sim0na 1

17.09.2012, 22:09

Ce combinatie faina!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]