Gem asortat de caise si corcoduse

de susu in Dulceata / Gem, 13 Iul 2012 | 3516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg corcoduse galbene si rosii
  • 500 gr zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat de caise si corcoduse:

Caisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo ora jumate doua timp in care se amesteca mereu sa nu se prinda. Se culeg corcodusele cu paleta si se dau prin sita sa se aleaga samburii si cojile lasand caisele intregi. Se pune gemul fierbinte in borcanele calde si sterilizate, se dau la cuptor sa prinda o pojghita deasupra, se pun capacele si se mai dau 30 de minute la cuptor. Se pun in paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat de caise si corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

DIANA B 1

15.07.2012, 11:57

Fata cu ochi frumosi , daca mai ramaneai in lista mea , ma bucuram si eu de retetele tale , asaaaaaa ...

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:35

foarte bun

susu 1

16.07.2012, 16:40

onesta scuza-ma dar nu stiu la care lista te referi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise