Gem de gutui

de mimmi in Dulceata / Gem, 22 Oct 2011 | 6599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg gutui
  • scortisoara
  • zahar(700 g)
  • suc de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Spalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros si adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam sa fiarba fructele. Dupa ce s-au fiert fructele,le lasam la scurs dupa care le mixam si cantarim compozitia. Punem pasta inapoi in oala si adaugam zahar jumatate din cantitatea de pasta,eu am avut 1,4 kg pasta si am pus 700 g zahar,mai lasam la fiert pana se ingroasa cca 1 ora.

Punem gemul in borcane sterilizate si le pastam la roc racoros si intunecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

ieri la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu menta si scortisoara