Gem de gutui

de DinDragostePentruGatit in Dulceata / Gem, 6 Apr 2012 | 5926 vizualizari

 

A trecut demult sezonul pregătirii conservelor, dar dacă tot am pomenit azi de gemul de gutui...

 

INGREDIENTE

  • Scriu ingredientele sub forma regulii pe care o aplic în momentul pregătirii unui gem de fructe.
  • 2 măsuri fructe;
  • 1 măsură zahăr;
  • lămâie (suc şi coaja).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Se spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste noapte. 

A 2-a zi se pregăteşte gemul.  Se fierb gutuile până scade sucul şi capată o culoare uşor cărămizie. Spre sfârşitul preparării se adaugă lămâia taiată bucăţi.

Se toarnă gemul cât timp este fierbinte, în borcane sterilizate.


TIPS-URI

1

Am sterilizat borcanele + capacele într-o tavă în cuptor, la temperatură mică cam 40-45 minute.

2

(Eu am făcut gemul cam din 2 kg de gutui, am pus sucul de la 2 lămâi plus o lămâie tocată cuburi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui