Gem de prune

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 8 Aug 2011 | 5807 vizualizari

 

O reteta de gem de prune preparat in casa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 400 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat(opţional)
  • 150 ml apa
  • sucul de 1/2 lamaie
  • praful de la 1/2 aspirina -optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Iata cum vom proceda la prepararea acestei retete de gem de prune:

Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop.

Le punem la fiert cu apa, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe fundul acesteia. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa amestecam.

Lasam sa fiarba pana se leaga gemul. Il punem fierbinte in borcanele sterilizate si tinute in cuptor la 100°C. Preasaram putina aspirina (cu rolul de a conserva cat mai bine), apoi le inchidem ermetic.

Pofta buna!

O reteta de gem de prune delicioasa, ce poate fi servita ca atare sau la prepararea unor deserturi delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:31

Multumesc Mihaelab! Fac si eu cu gem de nuca, doar ca nu am avut acum!

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:22

divainbucatarie 1

11.08.2011, 09:06

Multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]