Gem de prune

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 16 Aug 2012 | 4074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de prune,
  • 500gr zahar farin,
  • o lamaie
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama.  

A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca masura capacul de la sticluta de esenta de rom, asa ca am pus 4 capacele de esenta).  

Se lasa la fiert cam 2 ore, amestecand din cand in cand, dupa care se aseaza in borcane , se pun capacele si apoi se intorc cu gura in jos pana se raceste gemul.  

Se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara