Gem de prune

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 4297 vizualizari

 

Am pregatit acest gem cu mai putin zahar, intrucat fructele au fost zemoase si dulci si pentru ca asa mi l-am dorit. Fiecare poate pune mai mult zahar, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune vinete (cantarite fara samburi)
  • 300 g zahar (sau in functie de gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

 

Se spala prunele si li se scot samburii.

Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare.

Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

 A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se indeparteaza spuma formata. Cand siropul este legat, se ia gemul de pe foc.

 Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic cu gem.

 Timp de gatire: aprox 35min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-prune-vinete.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.09.2017, 20:02

Este unul din gemuriel preferate. Imi place ca ai pus putin zahar!

dantes 1

22.09.2017, 09:50

Bun!

Ancutsa 1

22.09.2017, 10:27

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]