Gem de prune

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Sep 2014 | 7763 vizualizari

 

Pai e toamna,sunt prune pe piata sau in pom,depinde cum iti e norocul,deci facem gem sau de nu, gemem de foame pe la iarna.....

 

INGREDIENTE

  • 7 kg prune vinete fara samburi
  • 1 kg zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada cam de-o palma.Daca vreti mai scazut il mai lasati,la mine a fost suficient cat l-am scazut.Il asezam in borcane,capacim borcanele si le invelim cu o patura,le lasam la racit pana a doua zi.Se depoziteaza in camara sau beci,dupa dotari si posibilitati.E bun la iarna la diverse prajituri sau chiar intins pe-o bucata de paine unsa cu unt....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

bianca92 1

01.09.2014, 22:49

tare bun

robert_b 1

02.09.2014, 14:02

tare delicios

RuxyRux 1

02.09.2014, 18:12

Excelent Cleme! ....si eu am preparat ieri...am combinat prune rosiatice cu brumarii( am tot visat la combinatia asta)...a iesit wowww!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune cu scortisoara