Gem de prune

de alilianaa in Dulceata / Gem, 2 Sep 2014 | 10811 vizualizari

 

Este un preparat care noua ne place mult...ii musai sa avem in camara pentru iarna cateva borcane. Anul acesta avem din recolta proprie. Au fost atat de parfumate si dulci ca m-a scutit sa imbunatatesc gustul cu alte mirodenii. E natural 100% ( mai putin ca are zahar)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun  pe foc.  De la inceput se adauga 100 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba. Din cand in cand se amesteca. Chiar daca prunele sunt intregi ele se vor,, topi" pe parcurs. Cand gemul s-a fiert bine si capata consistenta dorita il punem la rece. Intre timp, spalam borcanele, le punem la scurs.  Cat inca este cald gemul,  se pune in borcane, le punem capacele si le mai introducem in cuptorul aragazului pentru 10 minute ( cat sa se infiebante borcanele). Le lasam acolo cateva ore si le punem apoi in camara sau beci. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]