Gem de prune roşii

de botcrina in Dulceata / Gem, 30 Aug 2015 | 4554 vizualizari

 

Eu folosesc acest gem pentru cornuleţe sau prăjiturele, este puţin acrişor şi se combină perfect cu gustul dulce al prăjiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune
  • 5 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • o lingurita conservant
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune roşii:

Se spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe.

Se pun într-o cratiţă la foc potrivit.

După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai văd bucăţi întregi, se adaugă zahărul.

Se amestecă în continuu ca să nu se lipească.

Se ia de pe foc când a scăzut la jumătate. Cand este gata se pune conservantul si se amesteca cu gemul.

Se pune în borcane curate şi bine uscate.

Se închid şi se pun în haine la dust cald.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru o aromă mai dulceagă se poate adăuga vanilie;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

pe 14.05 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise