Gem de zmeura

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 24 Iul 2011 | 5238 vizualizari

 

Am facut ieri gem de zmeura, asa numai de gust (am avut doar 1 kg). A fost mai mult din curiozitate. Ce curiozitate? Pai haideti sa va povestesc. Mi-am achizitionat recent (din camara) un aparat pentru suc de rosii. Producatorii spun ca ar scoate si samburii de zmeura, asa ca l-am testat. Un lucru e sigur: merge foarte repede (deci pentru rosii va fi perfect). La zmeura au mai trecut si samburi, dar nu chiar toti. Concluzia mea: aparatul este bun iar gemul aromat si cu samburi putini.

 

INGREDIENTE

  • 700 g zmeura (dupa ce am trecut-o prin aparat)
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.

Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.
Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.

Cand a inceput sa se lege am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat putin pe foc.

Am pus apoi gemul in borcane spalata si sterilizate si le-am intors pe capac. Am acoperit si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.

Mi-au iesit 2 borcane de gem bun si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

25.07.2011, 17:37

super vreau si eu zmeuraaaaa

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:53

Horia iti multumesc mult. Cat despre prezentare, fac si eu ce pot (se poate si mai bine)

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:54

Lau, Lilik cva servesc cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese,visine si zarzare