Gem de zmeura

de Criss in Dulceata / Gem, 18 Aug 2011 | 12955 vizualizari

 

Duminica m-am intors din concediu (partea a doua de concediu), petrecut in Moldova. Si in drum spre casa, pe la Piatra Fantanele, am cumparat o galetusa de 5 kg de zmeura. O parte am condelat-o,am facut si o Pavlova ( http://www.bucataras.ro/retete/pavlova-cu-zmeura-24442.html )si din restul de vreo 3 kg am facut gem de zmeura, foarte bun, foarte aromat, singurul inconvenient fiind samburii destul de suparatori.

 

INGREDIENTE

  • -3 kg zmeura
  • -1.5 kg zahar
  • -zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Preparare gem de zmeura:

Zmeura se spala, cu grija pentru ca zmeura si in general fructele de padure sunt foarte delicate si se zdrobesc usor. Cel mai bine e sa punem cantitati mici de fructe intr-o strecuratoare pe care apoi o cufundam intr-un bol cu apa rece.

Adaugam zaharul si lasam pana a doua zi, timp in care zaharul se topeste. Punem la fiert, indepartam spuma, adaugam sucul de la o lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute, amestecand in continuu. Punem gemul in borcane sterilizate si acoperim borbanele cu paturi pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mimmi 1

18.08.2011, 22:12

Ce bune e si ce culoare frumoasa !

Criss 1

19.08.2011, 09:51

Multumesc dragele mele. Sper pana la urma sa nu ma deranjeze samburii.

anomisana 1

13.07.2012, 17:23

Criss, te rog spune-mi cate borcane ti-au iesit din cele 3 kg de zmeurici.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!