Ghiveci cu legume proaspete

de Bunica in Mancaruri de post, 5 Aug 2016 | 4869 vizualizari

 

Piața e plină de legume. E păcat să nu profităm de ele.După un tur prin piață am venit acasă cu sacoșa plină, preapând un ghiveci foooooarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • o ceapă mare galbenă
  • un ardei gras
  • 3 roșii
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi noi
  • o vânătă
  • sare
  • piper
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume proaspete:

Ceapa curățată spălată și tocată mărunt se pune la fiert .

Restul legumelor curățate, spălate se toacă mărunt.

Morcovul îl tăiem rondele.

Vânăta curătată se taie cuburi - mai măricele - se sărează și se lasă 10 min.

Apoi, înainte de a fi pus in cratiță, se spală.

Când ceapa este sticloasă adăugăm restul legumelor,mai puțin rosiile .

Toate legumele se adaugă peste ceapă și lăsăm la fiert până intră furculița in morcovi.

Roșiile curățate de coajă se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Toată compoziția se lasă la fiert 10 minute, adăugăm uleiul, sărăm, piperăm după gust.

La sfârșit adăugăm pătrunjelul, spălat și tocat mărunt.

TIPS-URI

1

După dorită se poate adăuga 2-3 căței de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post