Gogonele murate

de portiadelumina in Muraturi, 12 Sep 2012 | 8912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Gogonele,
  • apă,
  • oţet,
  • zahăr,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi dafin, ţelină rădăcină şi frunză,
  • crenguţă vişin,
  • morcov,
  • usturoi, b
  • oabe muştar,
  • pătrunjel rădăcină
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele sănătoase în diferite mărimi şi se spală. Rădăcinoasele se spală, se curăţă şi se taie după pregerinţă (rondele, cuburi, fâşii). Frunzele de ţelină şi vişin se spală şi ele la jet de apă. 

Pentru două borcane de câte 5 l se fieb cinci litri de soluţie (4 apă + 1 oţet) în care se adaugă 5 linguri de sare şi 15 de zahăr. După fierbere se lasă un pic la răcit.

Între timp se aşază în borcan gogonelele (opţional înţepate cu un ac, scobitoare) dimpreună cu rădăcinoasele, piperul, frunzele şi usturoiul într-o ordine ce ţine de gustul estetic ori practic al bucătarului.

Se toarnă soluţia în borcane şi se completează în primele ore în cazul în care scade un pic.

Sfatul şi experinţa nebucătarului. Partea artistică ţine de arta culinară, amatorii urmăresc în special gustul.

p.s Această reţetă garantează o murare rapidă 

TIPS-URI

1

gogonele pârguite, ardei iute (opţional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

portiadelumina 1

20.09.2012, 15:11

Şi ale noastre Daria. Eu dau atacul la borcan mereu

Dana_Retetegg 1

15.11.2012, 10:47

portiadelumina 1

15.11.2012, 11:25

Mulţumesc Daniela

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate