Gogosari in otet

de dakris in Muraturi, 30 Aug 2012 | 11316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 5 kg gogosari
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 6 linguri sare neiodata
  • 15 linguri zahar
  • hrean
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • 5-6 foi dafin
  • 1 conopida medie
  • 3 morcovi
  • 3 teline medii (radacina si frunze)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii se curata de seminte, se spala si se taie la dimensiunea dorita.

Morcovii si telina se decojesc, se spala si se taie felii.Hreanul se curata, se spala si se taie bucatele de 2-3 cm. 

Intr-o cratita se face o solutie din otet, apa, sare si zahar, peste care adaugam boabe de piper si foi de dafin. Se da intr-un clocot si se oparesc gogosarii si conopida. Apoi se scot si se lasa la racit.

 In borcanele curate se aseaza cateva frunze de telina si o lingurita boabe de mustar, apoi gogosarii, buchetele de conopida, telina si morcovi si printre ei se pun bucatele de hrean. Se acopera cu solutia in care s-au oparit gogosarii, se capseaza si se fierbe la bain marie 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dakris 1

31.08.2012, 09:05

Va multumesc pt aprecieri!

iry-gabriela 1

31.08.2012, 19:21

ador gogosarii la otet

dakris 1

31.08.2012, 21:40

si eu, iri_love!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet