Gogosele pufoase

de eclerash in Dulciuri, 20 Iun 2010 | 6523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat bourbon
  • ulei

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase:

Punem faina intr-un vas si adaugam drojdia peste care punem jumatate din cantitatea de lapte caldut fiind si lasam la dospit.Separat punem pe foc restul de lapte cu ouale,coaja de lamie,vanilia,zaharul si amestecam cu telul pana se incalzesc.Luam amestecul si il adaugam peste faina framantand pana nu se mai lipeste(mai adaugam faina daca este necesar)si in ultimele minute framantam si cu putin ulei la cozonac.Lasam 40 min la cald si apoi intindem aluatul pana ajunge la o grosime de 1 cm taiem in forma care dorim si le prajim.Eu le-am presat cu zahar pudra dar imaginatia va poate ajuta sa faceti si alte glazuri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoşi greceşti