Gogosi cu ciocolata - Doughnuts

de Miha in Dulciuri, 22 Aug 2012 | 8587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina
  • 1 ou
  • 1 cana kefir
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt
  • 75 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de portocala confiata
  • 1/2 lingurita sare
  • crema de ciocolata (Finetti, Nutella)
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata - Doughnuts:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina.

Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul si zaharul. 

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, drojdia, sarea si kefirul. Incepem sa amestecam usor, apoi treptat adaugam laptele amestecat cu unt si zahar. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Framantam putin aluatul, sa iasa aerul din el, apoi il intindem pe masa  presarata cu putina faina, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Taiem cercuri cu o forma de biscuiti sau cu un pahar, apoi cu o forma rotunda mai mica, decupam mijlocul cercului mare. Aluatul ramas il framantam din nou si repetam operatiunea.

Mai lasam putin pe masa, sa creasca, apoi se prajesc in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant.

Incalzim putin crema de ciocolata, sa devina fluida. Luam fiecare gogoasa, o trecem prin ciocolata, punem pe un platou, apoi presaram cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata - Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]