Gogosi de post cu suc de portocale

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 8757 vizualizari

 

Cand am mai facut am framantat aluatul cu apa, au fost buni si asa... dar acum adaugand arome si suc de portocale vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de rezultat! Sunt pufosi si parfumati, nici nu iti dai seama ca sunt de post!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 11 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 350 ml suc de portocale caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu suc de portocale:

Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.

Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.

Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.

Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta amestecata cu sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 6-7 minute) si un se mai prinde de maini.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.

Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.

Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim gogosile pe ambele parti.

Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Dupa ce s-au racit ii servim cu dulceata de mure.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de dulceata de mure putem sa-i servim cu sos de fructe sau cu alte dulceturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]