Gogosi pufoase

de ralu_ca in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 36281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 - 600 g faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • 50 g unt
  • putina sare
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic zahar pudra
  • untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus maiaua, zaharul, ouale batute bine, sare,zaharul vanilat, untul si am amestecat pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini. Am lasat la dospit si acoperit la loc cald approx 1 ora. Apoi am intins foaie si am inceput sa "fac" gogosile ( am folosit un pahar mediu ) si le-am mai lasat la "odihnit" cam 15 minute. Intr-o cratita am pus untura,astfel incat gogosile sa se afunde in ea, am incins-o bine si am prajit gogosile. Au iesit o bunatate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele ,,turnate"