Gogosi umplute

de - Andreea - in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 4930 vizualizari

 

Am tot vazut gogosi pe site :) ... asa ca mi s-a facut pofta si m-am pus pe treaba.Gogosi umplute de data aceasta !

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 40 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 500 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • un varf de sare
  • 2 oua ( 1 ou intreg si 1 galbenus )
  • zahar pudra
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute:

Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar.

Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar.

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit vor fi mai pufoase.

Acoperim bolulsi lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Cand a crescut ,il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si intindem o foaie de aluat din care,cu ajutorul unui pahar decupam cercuri.

Lasam la dospit inca 15 minute.

Le prajim in ulei mult si incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Cu ajutorul unei seringi umplem gogosile cu gem.

Pudram cu zahar pudra ! 

 

 

TIPS-URI

1

Gemul poate fi dupa placul fiecaruia si poate fi inlocuit cu dulceata sau crema.

2

Daca nu aveti lapte puteti folosi apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]