Gratin de dovlecei cu rosii

de Sidy in Mancaruri de legume, 26 Iun 2011 | 5676 vizualizari

 

Am vazut ceva asemanator la Dya si am zis ca voi face cat de curand....
A iesit ceva foarte, foarte bun care se poate servi ca atare sau drept garnitura.
Incercati !
Va las mai multe bunatati sa aveti cu ce va delecta o saptamana cat voi lipsi....

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei tineri
  • 5 rosii
  • 200 cas de oaie
  • 3-4 oua
  • 100 g cascaval bun
  • 30 g unt
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceapa
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei cu rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem felii.Presaram sare si piper si lasam dovlecelul 10 minute in strecuratoare sa se scurga de apa.

Rosiile spalate si bine sterse le taiem felii de grosimea dovlecelului.

Taiem fasii si casul iar ceapa o taiem solzisori.

Intr-un vas de yenna uns cu unt si presarat cu pesmet ,punem pe rand o felie de dovlecel, una de rosie si o bucatica de cas , formand coloane pina terminam ingredientele.

Deasupra presaram ceapa verde tocata cu frunzele verzi cu tot si mararul verde tocat.

Batem bine ouale si le amestecam cu smantana pina se omogenizeaza bine apoi asezonam.

Rasturnam ouale cu smantana deasupra dovleceilor apoi radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina cand se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si portionam.

Servim ca atare sau drept garnitura.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]