Un desert simplu si rapid :)
Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia.
Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat.
Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia de oua amestecand cu un tel doar cat sa se incorporeze faina.
Tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina si coace-l in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.(testul scobitorii)
Lasa guguluful la racit apoi taie-l in 3 pe orizontala.
Amesteca praful de budinca cu zaharul ,esenta de vanilie si laptele fierbinte.
Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Hidrateaza gelatina in 3-4 linguri de apa rece timp de 5 minute.
Topeste gelatina (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.
Mixeaza frisca tare apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.
Umple guguluful cu crema obtinuta si da-l la rece pana prepari glazura.
Topeste ciocolata cu untul si frisca pe baie de abur apoi toarn-o usor peste guguluf.
Decoreaza cu bombonele colorate/ciocolata rasa si lasa la rece pana se intareste crema si ciocolata.
1
Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie aceeasi (200 ml)