Guguluf cu dulceață de dovleac

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2013 | 4188 vizualizari

 

Ei a venit și rândul desertului cu dovleac;) Anul trecut am preparat dulceața de dovleac;) Cum nu prea a avut succes, a trebuit să o ”ascund” într-un guguluf ;) Dar tot m-au prins Zmeii mici!

 

INGREDIENTE

  • ouă 5 bucăți,
  • zahăr 15 linguri,
  • ulei de rapiță 15 linguri,
  • lapte 15 linguri,
  • un praf de sare,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • zeamă de lămăie cca. 2 linguri,
  • migdale juliien cca. 50 g,
  • făină cât cuprinde ca să iasă un aluat mai grosuț decât cel de chec cca. 25 de linguri cu vârf,
  • scorțișoară 1 linguriță,
  • dulceată de dovleac a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html) 1 borcan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu dulceață de dovleac:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina cernută, împreună cu praful de copt se adaugă ușor la amestecul de mai sus, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Aluatul obținut se toarnă în forma de guguluf. Dulceața ( http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html) se răstorană peste guguluf și se amestecă ușor, apoi se presară migdalele și praful de scorțioșoară. Se mai amestecă un pic ca să se înglobeze ingredientele apoi se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii se scoatre, se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat din belșug. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu dulceață de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec la tava cu visine