Guguluf si briose cu goji

de Valclaudia in Prajituri, 9 Iun 2014 | 3006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 4 linguri apa minerala
  • 8 linguri zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.fructe goji
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 10 linguri de lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf si briose cu goji:

Intai separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 4 linguri de apa minerala, mixand in continuu.

Punem cate o lingura de albusuri batute si una de faina, amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce incorporam intreaga cantitate, impartim compozitia rezultata in 2 vase, o parte ramane galbena iar in cea de-a doua parte punem pudra de cacao.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o umplem 3/4 combinand compozitiile dupa preferinta iar cu restul compozitiei umplem forme de briose in care in prealabil am asezat hartiute de copt.

Dam tava la cuptor (preincalzit) si lasam la copt la temperatura medie (170 grade) pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor, cat e inca fierbinte se scoate si guguluful din forma si se lasa la racorit.

Topim 100 gr. ciocolata alba + 100 gr. ciocolata neagra in 10 linguri de lapte si obtinem o glazura moale cu care vom imbraca gugulufulsi vom decora briosele.

Presaram bombonele colorate, lasam sa se intareasca glazura apoi portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu goji ( Dukan)