Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va ingrosa aproape de final adaugam o lingura de otet. Gustam, saram si piperam.
Pt. Hamburger: taiem baconul in cubulete mici, ceapa fin si le vom sota in tigaie in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam paprica afumata.
Luam de pe foc si adaugam aceasta compozitie peste carne. Urmeaza ingredientele lichide: ketch-up, sos Worcestershire, Tabasco si mustarul. Amestecam bine saram si piperam. Trecem la formarea hamburgerilor.
Luam o tigaie antiaderenta si punem putin ulei in ea, lasam sa se-ncinga si trecem la prajirea acestora aproximativ 4 minute pe fiecare parte din cand in cand punem ulei din tigaie peste hamburger acesta va devenii mai suculent, cand este aproape gata, cu 30 de secunde inainte se pune pe hamburger o felie de cascaval, iar acesta se va topi si ii va spori savoarea preparatului.
Dupa ce sunt gata se scot si se lasa pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime. Chiflele le taiem pe jumatate si le punem pe grill-ul incins pentru cateva secunde. Trecem la asamblarea hanburgerului, pe chifla pe partea de jos punem sos dar nu in exces sa curga, punem salata, inele de ceapa, hamburgerul, sos, rondele de castravele acru, ceapa inele, o felie de rosie iar la final pe capac(pe interior) il ungem si pe acesta cu putin sos.
Pofta buna