Iahnie de fasole

de LUK in Porc, 6 Noi 2011 | 3955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole alba uscata
  • carnati afumati 2-300grame
  • o ceapa mare
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

 Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o pune la fiert.Eu am repetat de 3 ori procedeul(am fiert fasolea in 3 ape timp de 5 min.)

Curatati ceapa,taiati-o marunt apoi puneti-o la calit intr-o oala mai mare in care ati pus uleiul.Lasati pana cand devine sticloasa.Adaugati boiaua de ardei si amestecati.Turnati fasolea,acoperiti cu apa,adaugati sare si lasati sa fiarba la foc mic timp de 30min.

Dupa 30 de min adaugati foile de dafin si carnatii taiati bucati lungi de 3-4 cm si mai lasati sa fiarba inca 30min la foc mic.Daca nu e fiarta fasolea lasati sa fiarba pana cand aceasta e fiarta.Eu fierband-o in prealabil cca 15min am mai lasat-o la fiert doar o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat