Inghetata de ciocolata cu stafide si rom

de mihasara in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 4106 vizualizari

 

''Nicio zi fara ciocolata" :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml smantana dulce de frisca proaspata
  • 250 ml de lapte
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 3 galbenusuri de oua de casa
  • 100 g. de zahar
  • esenta de rom
  • stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata cu stafide si rom:

    

  1. Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele.
  2. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca.
    Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare.
  3. Adaugam ouale batute peste amestecul de lapte si frisca si punem foc mic amestecand continuu pana cand  incepe sa se ingroase putin dar fara sa clocoteasca.
  4. Se raceste scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa care o racim la frigider si in final o bagam la congelator, nu inainte de a o amesteca cu stafindele inmuiate in esenta de rom. 
  5. Este gata dupa 3 ore de stat in congelator.
  6. Este delicioasa.

TIPS-URI

1

NU trebuie sa uitam ca la fiecare 30 de minute scoatem inghetata din congelator si o amestecam f bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata