Inghetata de cirese

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2015 | 4743 vizualizari

 

Va propun o inghetata de casa cremoasa cu cirese......

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cirese
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 50 gr de ciocolata alba
  • 125 gr de mascarpone
  • 5 linguri de zahar
  • vanilie pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute.  

Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final.  

Topim la foc mic ciocolata alba.  

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.  

Adaugam restul de zahar pudra, crema de mascarpone, vanilia si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.  

Amestecati crema cu ciocolata si ciresele.  

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 35 minute.  

Dati la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.  

Pentru decorul final am facut niste "cuburi" de gheata cu cirese si ciocolata alba.  

Serviti cu pofta..... 

 

TIPS-URI

1

am folosit sorbetiera

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca