Invartita cu mere

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 5701 vizualizari

 

By Bucataresele Vesele!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 700 g faina
  • 300-350 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 2 lg zahar
  • 25 g drojdie proaspata (1 cubulet)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 7 lg zahar
  • 2 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg ulei
  • In plus:
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)
  • zahar (pentru presarat deasupra)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere:

Prima data pregatim umplutura de mere.

Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele.

Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama.

Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Aluat: intr-un vas punem faina si sarea.

Intr-o cana punem drojdia sfaramitata, 1 lingurita de zahar, 50 ml apa, omogenizam si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa ce drojdia "a crescut", o adaugam peste faina, adaugam coaja de lamaie, zaharul ramas si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios, apoi adaugam uleiul si continuam sa framantam pana sa incorporat in aluat.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la loc cald, ferit de curenti pentru 15 minute.

Pregatire: impartim aluatul in 6 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, asezam o parte din umplutura si incepem sa rulam strans.

Ii rulam ca un melc apoi asezam invartita intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Procedam la fel si cu celelalte.

Lasam invartitele sa creasca in tava timp de 20 de minute, apoi le ungem cu galbenusul de ou, presaram putin zahar deasupra si le dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu ungem invartitele cu ou, obtinem un desert de post delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged