Invartite cu scortisoara by Miha

de angyb in Prajituri, 7 Feb 2012 | 4022 vizualizari

 

Le-am vazut la mihaela asa ca am hotarat sa le incerc si eu sunt o bunatate merita incercate.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 20 g drojdie
  • 2 lg de zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 60-70 g unt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 500 g faina
  • Pt umplutura:
  • 60 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara(eu am pus doar una dar e mai bine sa puneti 2)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite cu scortisoara by Miha:

Faceti o maia din drojdie un pic de zahar si un pic de lapte caldut. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Peste maiua obtinuta adaugam ouale ,untul topit si zaharul ramas .Adaugam faina putin cate putin pana devine un aluat nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul obtinut se intinde bine intr-o foaie dreptunghiulara de cam 1 cm grosime. intindem peste amestecul de unt zahar si scortisoara.

Impachetam aluatul in trei si inca o data in trei.Aluatul obtinut se intinde bine intr-o foaie de circa un cm dupa care se ruleaza si se taie bucati de aproximativ 3 cm grosime.

Asezam spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca un pic dupa care le dam la cuptor aproximativ o jumatate de ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite cu scortisoara by Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]