Ce bine ar fi de m-as putea abtine,dar parca ciocolata se cerea iar combinata cu ceva fructe.....
Pentru Blat:
E un blat ciocolatos care tare-mi place.
8 albusuri
5 galbenusuri
300 gr ciocolata cu lapte
200 gr zahar
200 gr faina
100 gr unt
Sare
Ciocolata si untul se topesc in vase separate.
Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2 linguri apa.Albusurile se bat si ele spuma si se adauha restul de zahar.
Untul topit se adauga peste spuma de galbenusuri,la fel si ciocolata topita dupa ce s-a racit .
Adaugam si faina si apoi albusurile,amestecand incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si compozitia obtinuta se pune la cuptor pentru 35 de minute.
Crema 1:
500 gr mascarpone
3 galbenusuri
50 gr zahar tos
400 ml frisca lichida
150 gr zahar praf
Vanilie
150 ml sirop de compot
1 plic gelatina.
Frisca se bate si se pune la frigider.
Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece.
Crema Mascarpone se freaca cu 150 gr zahar praf,pana devine spumoasa.
Galbenusurile se amesteca cu 50 gr zahar tos,vanilia si 150 ml sirop de compot si se pune pe aburi.Se amesteca pana cand are consistenta unei smantani(cam 20 de minute)
Gelatina se incalzeste pe bain marine si apoi se pune peste crema de galbenusuri racita,apoi compozitia se adauga peste crema de mascarpone .
Incorporam incet si frisca batuta si lasam la frigider.
Crema 2:
1 plic Crema Ole cu gust de capsuni
100 ml frisca lichida
150 ml sirop din compot de visine
150 ml lapte
Se amesteca toate si se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
Asamblare:
Peste blat se pune jumatate din Crema de mascarpone,visine din compot,apoi Crema 2 si cealalta jumatate de Crema Mascarpone.
Pentru ornat am topit ciocolata cu frisca lichida,am glazurat cateva visine din compot(tare mi-a placut efectul) si cam atat…….
1
Blatul trebuie sa iasa precum o ciocolata molcuta,sa nu va faceti probleme ,nu va creste foarte mult.