Jeleu de căpşuni

de diaconta in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 8319 vizualizari

 

Nu i-am spus nici dulceaţă,nici gem pentru că e mai degrabă un jeleu.Eu prefer pentru anumite fructe delicate,puternic parfurmate să folosesc zahar gelifiant ori Gelfix,asta pentru a nu „deteriora” prea mult gustul şi culoarea fructelor prin fierbere şi pentru că nu-mi place să fie prea dulce indiferent că e vorba de gem ori dulceaţă.Stiu că unii nu sunt de acord cu folosirea gelfixului,dar e alegerea fiecaruia.Mie îmi place foarte mult culoarea superbă şi aroma preparatului obţinut.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capşuni
  • 1 kg zahar
  • 4 plicuri Gelfix 3:1+2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de căpşuni:

Capşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara.

Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul.

Am zdropit o parte din capsuni cu blenderul vertical si altii i-am lasat întregi.

Am pus amestecul sa fiarba cam 20 de minute.

Am cules spuma formata.

Gelfixul l-am amestecat cu cele doua linguri de zahar,apoi l-am pus peste capsuni.

Am mai fiert 15 minute,apoi am oprit focul.

Puteti sa scoateti pe o farfurie,sa lasati sa se raceasca si sa vedeti daca se încheaga.

Am pus fierbinte în borcane,le-am închis si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu o patura.

Acum parca ma tenteaza sa-i fac felul cu niste clatite….dar mai bine mai astept putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

iry-gabriela 1

25.06.2013, 16:11

bun acest jeleu

ionela2682 1

26.06.2013, 10:35

Ce culoare superba!!!Die prezentarea m-a lasat cu gura cascata!!!Bravo !

diaconta 1

26.06.2013, 11:54

Multumesc Ionela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere