Kedgeree

de LeBlogPiquant in Peste, 5 Noi 2010 | 6256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bobul lung,
  • o ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • ghimbir ras - o lingurita
  • un praf de curry
  • cateva bucatele de unt,
  • 100g de macrou afumat,
  • o rosie,
  • 2 oua fierte,
  • o legatura mica de patrunjel
  • o lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree:

Ouale se fierb - tari. In timpul asta pestele se opareste cu vreo 200ml de apa. Tot in timpul asta (yes, multitasking :p), intr-o tigaie se rumenesc intr-o lingura de ulei catelul de usturoi, ceapa si ghimbirul.

Dupa ce sfaraie bine acolo, adaugam curry-ul si o baucatica de unt. Apoi se adauga si orezul.

Dupa ce orezul devine translucid (2-3 minute) se pune si apa in care am oparit pestele. In timp ce orezul bolboroseste la foc mic, rupem pestele in bucatele mici si taiem o rosie cubulete.

La sfarsit, inca cateva bucatele de unt, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat si ouale taiate cubulete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]