Kedgeree

de LeBlogPiquant in Peste, 5 Noi 2010 | 6003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bobul lung,
  • o ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • ghimbir ras - o lingurita
  • un praf de curry
  • cateva bucatele de unt,
  • 100g de macrou afumat,
  • o rosie,
  • 2 oua fierte,
  • o legatura mica de patrunjel
  • o lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree:

Ouale se fierb - tari. In timpul asta pestele se opareste cu vreo 200ml de apa. Tot in timpul asta (yes, multitasking :p), intr-o tigaie se rumenesc intr-o lingura de ulei catelul de usturoi, ceapa si ghimbirul.

Dupa ce sfaraie bine acolo, adaugam curry-ul si o baucatica de unt. Apoi se adauga si orezul.

Dupa ce orezul devine translucid (2-3 minute) se pune si apa in care am oparit pestele. In timp ce orezul bolboroseste la foc mic, rupem pestele in bucatele mici si taiem o rosie cubulete.

La sfarsit, inca cateva bucatele de unt, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat si ouale taiate cubulete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la gratar cu sos spaniol