Kedgeree (dupa Jamie Oliver)

de oana_d in Somon, 31 Mar 2013 | 7966 vizualizari

 

Aceasta mancare isi are originile intr-un fel de mancare din peste care se pregatea in India pe la 1340 sau mai devreme. A fost introdusa in Anglia pe vremea colonialismului de catre britanicii veniti acasa dupa un stagiu in India, si de atunci este o mancare servita la micul dejun, alcatuita in principal dintr-un soi de peste fiert (egrefin, „haddock” in engleza, orez fiert si condimente). Astazi va propun o reteta de kedgeree dupa Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua fierte tari,
  • 700 g peste afumat (ideal ar fi somon),
  • 150 g orez,
  • 100 g unt,
  • o ceapa,
  • 1-2 catei de usturoi,
  • 2 rosii,
  • zeama de la 2 lamai,
  • ghimbir,
  • dafin,
  • mustar seminte,
  • coriandru,
  • curry,
  • ardei iute,
  • putin iaurt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree (dupa Jamie Oliver):

Pestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii.

Orezul se fierbe in apa cu putina sare. Untul se topeste la foc mic, si in el se caleste ceapa taiata marunt, usturoiul taiat bucatele, ardeiul iute si ghimbirul. Dupa cateva minute se adauga curry si semintele de mustar. Se lasa inca 2-3 minute sa fiarba inabusit apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si zeama de lamaie.  Cand rosiile s-au muiat bine de tot si sosul se poate omogeniza, atunci adaugati orezul fiert, pestele, corinadru, ouale taiate sferturi. Amestecati totul si inchideti focul. Se serveste cald, cu putin iaurt alaturi.

 

TIPS-URI

1

Condimentele se pun dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree (dupa Jamie Oliver)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

oana_d 1

01.04.2013, 12:51

Interesanta, intr-adevar! E buna mancarea, insa aromele le-as mai reduce putin.

simona72 1

01.04.2013, 16:44

Mie imi place asa aromat,super!!

Dea_Dea 1

01.04.2013, 16:57

buna ideea !! Buna mancarica!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu somon afumat