Kurtos - Colac secuiesc

de Criss in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 32487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -800 g faina
  • -2 plicuri drojdie uscata (se lucreaza foarte usor cu drojdia uscata si nu se intampla sa nu creasca aluatul)
  • -250 g zahar pudra
  • -200 g margarina / unt
  • -2 oua
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -cca 200 ml lapte caldut.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos - Colac secuiesc:

Se amesteca prima data faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelor, se framanta aluatul si se lasa sa creasca cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol.

Si le prajim. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins si focul mic, astfel incat sa se faca repede si sa nu se imbibe cu ulei. Kurtosurile originale nu se prajesc in ulei ci pe un instrument asemanator dar mult mai mare si pe jar.

Cand s-au rumenit, se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Eu am caramelizat niste zahar si am turnat peste kurtosi ca sa aduca putin cu originalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos - Colac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Criss 1

29.11.2010, 14:17

Laly, mai fac cu toata placerea.

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 21:47

tare bun bravo

Lau 1

24.02.2012, 08:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Kürtős Kolacs (cozonac secuiesc)