Lapte de pasare

de marieta in Dulciuri, 29 Aug 2011 | 5273 vizualizari

 

mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,1/2 litru de lapte de la tara,
  • 4 oua proaspete,
  • esenta de vanilie,
  • 8 linguri fructoza,
  • 1 lingura faina alba.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se da focul incet si se pun cu lingura galuste de albus si se lasa sa fiarba putin, apoi se intorc. Se lasa 2 minute sa fiarba si pe cealalta parte, apoi se scot cu spumiera intr-o farfurie.

Separat se freaca galbenusurile cu faina si fructoza. Se pune cate putin lapte fierbinte si se amesteca cu telul repede, apoi se pune pe foc mic amestecandu-se mereu. Cand a clocotit se pune vanilia, apoi galustele de albus si se lasa la racit.

Se servesc cu putina dulceata deasupra sau cu ciocolata rasa. Rece de la frigider este minunat!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort lapte de pasare