Acest preparat este foarte gustos și sățios, nu cere multă îndemânare și mult timp, iar în ceea ce ne privește, reunește unele din ingredientele noastre preferate. De-a lungul anilor, am preparat lasagna cu diferite umpluturi, dar aceasta mi s-a părut cea mai gustoasă, așa că o recomand.
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se curăță ciupercile, se spală bine și se feliază.
Carnea tocată se pune în tigaia cu ceapa și usturoiul și după ce se albește, la foc mic, se adaugă ciupercile feliate. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de ciuperci și ingredientele se pătrund bine. Când umplutura a scăzut și s-a pătruns, se ia tigaia de pe foc.
Se prepară un sos din: sucul de roșii, sare, piper, cimbru și oregano. Se amestecă bine și se toarnă căteva linguri de sos în vasul termorezistent în care se va prepara lasagna.
Se pun apoi 3 foi de lasagna, se stropesc din abundență cu sos de roșii, după care se pune o jumătate din cantitatea de carne cu ciuperci. Se netezește bine stratul de carne și se pune al doilea rând de foi lasagna, stropite cu sos de roșii.
Se răzuiește cașcaval și se pune cealaltă jumătate din cantitatea de carne cu ciuperci. Se acoperă cu cel de-al treilea rând de foi lasagna, se stropește bine cu sos și se răzuiește cașcaval deasupra.
Se pune capacul pe vasul termorezistent și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute, după care se ia capacul și se mai lasă vasul în cuptor încă 15-20 minute, până ce se topește cașcavalul și preparatul are un aspect frumos.
Se servește imediat ce s-a scos din cuptor. Preparatul este foarte consistent și nu are nevoie de garnitură.
Puteți servi lasagna cu smântână. Astfel, preparatul este și mai bun.
1
Foile lasagna folosite nu au nevoie de fierbere prealabilă. Sosul de roșii folosit este suficient pentru preparare.
2
Umplutura trebuie preparată termic, în tigaie, la foc mic, până ce carnea se pătrunde și scade lichidul lăsat de ciuperci.
3
Dacă vasul termorezistent pe care-l aveți nu are capac, folosiți o folie de aluminiu, pentru a-l acoperi. În acest fel vă asigurați că preparatul se va pătrunde, nu se va usca rapid, iar lasagnele nu vor rămâne crude.
4
Îndepărtați capacul (folia de aluminiu) de pe vasul termorezistent, după ce preparatul a stat în cuptor 25-30 de minute.
5
Lăsați preparatul în cuptor, neacoperit, încă 15-20 de minute, ca să scadă lichidul și ca să se rumenească frumos.
6
Nu lăsați prea mult timp preparatul în cuptor, ca să nu se usuce.