Am tot cautat retete si am gasit una care sa fie pe placul meu .
Ne ocupam de foi:Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.
Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem dreptunghiular sau orice alta forma dorim .Intr-o oala destul de mare clocotim 3 litri de apa cu 1 lingurita de sare si fierbem foile pe rand cca 2 minute (la mine au incaput 2 ,nu trebuie sa le suprapunem pentru ca se lipesc)Le scoatem cu ajutorul unei spatule de lem sau de plastic si le intindem pe un prosop de bucatarie.
Sos bolognese: Intr-o cratita destul de inaltuta incingem uleiul ,apoi adaugam carnea si o aurim ,apoi adaugam ceapa tocata o lasam 2 minute , adaugam vinul ,il lasamsa scada si asezonam cu sare si piper dupa care adaugam rosiile mixate ,pasta de rosii si o cescuta de apa,amestecam bine punem capacul si lasam la foc potrivit 30 de minute.
Sosul de ricotta:Pasam bine urda si o desfacem cu lapte turnand putin cate putin ,punem dupa gust sare si piper.
Asamblam :Intr-o tava punem un strat generos de sos bolognese ,asezam o foaie ,o ungem cu sos de ricotta apoi sos bolognese,continum pana se face tava 3 sferturi ,ultimul strat fiind numai sos bolognese presarat cu parmezan.Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem cca 30 de minute ,dupa cele 30 de minute luam folia si o mai lasam 5 minute.O servim calda !