Lebar

de dantes in Mezel de casa, 6 Ian 2016 | 13934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de porc
  • 3 kg gusa de porc
  • 0,5 kg ceapa
  • mate de porc
  • sare, piper, cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Se spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o pastram si se lasa la racit dupa care le dam prin masina de tocat carne de doua ori impreuna cu ceapa calita in putin ulei. Compozitia o condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru si o framantam bine pana devine o pasta omogena daca este nevoie putem adauga din apa in care am fiert carnea.

Montam pe masina de tocat carne dispozitivul pentru umplut carnati si trecem la umplerea matelor la dimensiunea pe care o dorim intepind din cand in cand cu un ac,cand am terminat punem la foc oala cu apa in care am fiert carnea si punem lebarul la fiert pe foc mic circa 20 minute dupa cate il scoatem si il lasam sa se scurga bine de apa si il stergem cu un servetel absorbant si se pastreaza la rece. Cine doreste il poate afuma pentru a fi pastrat un timp mai indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]