Lecso (Ratatouille)

de Sidy in Conserve, 22 Aug 2011 | 9628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei gras
  • 1,5 kg rosii
  • 700 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lecso (Ratatouille):

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori.

Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa scada sosul, adaugam sarea si piperul si amestecam din cand in cand, lasandu-le la foc mic.

Cand legumele sunt bine fierte si sosul a scazut punem lecsoul in borcane, avand grija sa nu ramana goluri de aer.

Capsam borcanele si le punem in pat cald , acoperite cu paturi pina a doua zi cand se racesc si se pot pune in camara, pentru iarna.

TIPS-URI

1

Lecsoul se poate servi asa cum este sau amestecat cu cateva oua batute bine si rasturnate peste el sau cu pilaf de orez fiert, langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso (Ratatouille)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Adjica simpla (1)