Legume sotate cu crutoane si branza fondue

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 3736 vizualizari

 

Gasesc foarte greu branza fondue in magazinele noastre...asa ca atunci cand am vazut-o pe raft nici nu am mai stat pe ganduri. Pentru ca sunt o mancatoare de branzeturi am ales cateva legume, pe care le-am tras la tigaie la foc iute, am facut si cateva crutoane dintr-o paine de casa si am insufletit totul cu branza moale si cremoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 ardei capia mari
  • 500 gr ciuperci de roua
  • 3 felii de paine de casa veche de 2 zile
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si p[iper
  • 1-2 linguri ulei de dovleac
  • 200 gr branza fondue
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sotate cu crutoane si branza fondue:

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. ardeii capia se spala se curata de seminte si nervuri si se taie cuburi. Ciupercile se spala si se zvanta. 

Intr-o tigaie wok se pun 2 linguri ulei de masline la incins. Se adauga cuburile de vinete si se prajesc la foc iute. Se prajesc pe rand legumele, fiecare in 2 linguri de ulei. 

Painea se taie cuburi, se pune in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 10 minute, pana sunt crocante si usor rumene. Lasam crutoanele sa se raceasca si le stropim cu putin ulei de dovleac.

Branza fondue o punem intr-un vas termorezistent si o punem pe baie de aburi. O lasam sa se topeasca si amestecam incet pana la topirea completa.

Se servesc legumele cu bucati de crutoane si branza fondue picurata deasupra. Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

daca aveti un vas special pentru fondue folositil pe acela

2

branza o pregatiti chiar inainte de servire, pentru ca atunci cand incepe sa se raceasca se intareste

3

daca nu aveti vasul pentru fondue pastrati branza la cald pe baie de aburi pe tot parcursul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu crutoane si branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

23.10.2014, 19:45

Bun, tare bun!

Rocsi 1

23.10.2014, 20:25

MotanLaOale 1

23.10.2014, 23:56

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de spanac cu ardei copt