Macaroane cu branza

de Rahela Velicu in Paste, 22 Feb 2017 | 6299 vizualizari

 

Simplu, dar extrem de gustos. Se pot face atat in varianta dulce, cat si in varianta sarata. Eu le-am facut foarte putin dulci. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/macaroane-cu-branza/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de macaroane ( 500 g)
  • 700 g branza de vaca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 30 g unt
  • zahar pudra.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza:

Pentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa.

Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul  si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam si 150 de ml de  lapte si amestecam.

In acelasi bol, adaugam si macaroanele fierte si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava sau intr-un vas de yena. Deasupra punem, din loc in loc, cate un cubulet mic de unt sau margarina si mai adaugam 50 de ml de lapte.

Dam la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra. Daca doriti, le pudrati cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga zahar in compozitie, daca va plac mai dulci.

2

Se poate servi si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

23.02.2017, 12:39

Seamana bine reteta ta cu cea de Vargabeles . Pe aici se prepara mult .Vargabeles -budinca de taietei cu branza, adica mai pe romaneste budinca dulce de paste la cuptor – cu branza, stafide, vanilie si coaja de lamaie este un alt mare clasic al bucatariei din Transilvania (Vargabéles). Se spune ca si-ar avea originea chiar in Cluj, unde familia Darvas avea un restaurant. Este foarte gustoasa se serveste in multe restaurante

Rahela Velicu 1

23.02.2017, 15:11

Multumesc mult, Miha! Cred ca sunt minunate si Vergabeles!

Rocsi 1

23.02.2017, 20:54

Super bune sunt! Imi plac si mie astea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza sarata si slaninuta