Macarons

de Bianca20 in Prajituri, 10 Apr 2015 | 4598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g. migdale macinate;
  • 150 g. zahar pudra;
  • 2 albusuri;
  • 15 g. cacao;
  • 2 lg. zahar pudra;
  • un praf de sare.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

   Migdalele macinate se amesteca cu cacaoa si cele 150 g. zahar pudra. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare. Se adauga 2 lg. zahar pudra si se mixeaza pana au consistenta asemanatoare cu cea pentru bezele. Peste albusuri se adauga in trei reprize ingredientele uscate, amestecandu-se in cerc dupa fiecare repriza pentru a iesi aerul. La final, compozitia va fi lichida, asemanatoare cu cea pentru clatite, doar ca mai tare si mai lipiciasa. Se fac forme cu un posh sau cu o lingurita, lasandu-se destul de mare spatiu intre ele. Daca aveti tava speciala, umpleti cercurile pe jumatate, isi vor lua singure forma. Tava se mai poate lovi, daca e nevoie, de masa pentru a fi siguri ca a iesit tot aerul. Se lasa la un loc cald, cel mai potrivit fiind pe cuptor, pentru a prinde o crusta si a deveni mai tari. Se dau la cuptor la 150 de grade timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca 5 minute in tava dupa care se scot si se umplu cu ce doriti (fineti, nutella, crema de lamaie ,etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macarons