Macarons

de Bianca20 in Prajituri, 10 Apr 2015 | 5139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g. migdale macinate;
  • 150 g. zahar pudra;
  • 2 albusuri;
  • 15 g. cacao;
  • 2 lg. zahar pudra;
  • un praf de sare.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

   Migdalele macinate se amesteca cu cacaoa si cele 150 g. zahar pudra. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare. Se adauga 2 lg. zahar pudra si se mixeaza pana au consistenta asemanatoare cu cea pentru bezele. Peste albusuri se adauga in trei reprize ingredientele uscate, amestecandu-se in cerc dupa fiecare repriza pentru a iesi aerul. La final, compozitia va fi lichida, asemanatoare cu cea pentru clatite, doar ca mai tare si mai lipiciasa. Se fac forme cu un posh sau cu o lingurita, lasandu-se destul de mare spatiu intre ele. Daca aveti tava speciala, umpleti cercurile pe jumatate, isi vor lua singure forma. Tava se mai poate lovi, daca e nevoie, de masa pentru a fi siguri ca a iesit tot aerul. Se lasa la un loc cald, cel mai potrivit fiind pe cuptor, pentru a prinde o crusta si a deveni mai tari. Se dau la cuptor la 150 de grade timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca 5 minute in tava dupa care se scot si se umplu cu ce doriti (fineti, nutella, crema de lamaie ,etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]