Mac&Cheese

de Angelina_Elena in Paste, 26 Noi 2012 | 6851 vizualizari

 

By www.cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 200 g telemea de vaca
  • 3 linguri cascaval Delaco
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac&Cheese:

Intr-o oala punem apa cu o lingurita de sare la fiert.

Cand incepe ssa clocoteasca adaugam pastele, si lasam 8-10 minute sa fiarba.

Branza telemea se imparte in doua. O parte o taiem cubulete mici, iar cealalta parte o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Topim untul intr-o cratita micuta.

Adaugam faina peste unt, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam laptele si amestecam in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Lasam sa de-a in doua clocote, apoi luam cratita de pe foc.

Adaugam in sos, amestecand bine cu telul, branza razuita, cascavalul si nucsoara.

Asezonam cu piper, apoi gustam sa vedem daca mai avem nevoie de sare(eu nu am mai adaugat, deoarece sarea din branza a fost suficienta).

Amestecam sosul cu pastele si cubuletele de branza ramase.

Turnam apoi amestecul intr-un vas termorezistent uns cu unt, si dam vasul la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra.

Budinca americana se serveste fierbinte sau la temperatura camerei.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac&Cheese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]