Macrou cu lamaie

de - Andreea - in Peste, 16 Mai 2018 | 9280 vizualizari

 

Un deliciu !

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati macrou
  • 4 lamai
  • 6 catei usturoi
  • 40 gr patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui ( pentru prajit)
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu lamaie:

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece. 

Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline cu sucul si coaja rasa de la trei lamai, sare, usturoiul curatat si taiat in doua si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat marunt.

Asezam macroul intr-un vas cu pereti inalti (eu am folosit doua tavi de unica folosinta).

Turnam peste macrou amestecul de ulei si lamaie.

Acoperim vasul (tava) cu folie de aluminiu sau folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. 

Dupa acest timp, punem o tigaie cu ulei la foc iute. Cand uleiul s-a incins, prajim pestele, lasandu-l cate 4 minute pe fiecare parte. Cand este gata, se scoate pe un platou.

Se serveste presarat cu patrunjel proaspat  tocat si cu suc de lamaie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor