Macrou in vasul de lut

de epurasha2bb in Peste, 10 Dec 2010 | 6012 vizualizari

 

pt.Deea facut cu Teo

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti Macrou
  • 1 farfurie adanca plina cu ardei colorati tocati cubulete
  • 1 firicel de praz
  • 4 cartofi
  • 1 farfurie de spanac oparit in apa cu sare
  • 60 g unt
  • rasnita Kotnayi piper cu lamaie
  • sare
  • pt.decor
  • lamaie si lime,
  • marar verde,
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in vasul de lut:

Vasul de lut se scufunda 10 minute in apa rece, apoi se scurge si se zvanta putin. Spanacul proaspat se spala bine sub jet de pa rece, apoi se opareste in apa cu sare. Se aseaza spanacul pe fundul vasului de lut.Se rasneste peste el sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.

Pestii se spala, se curata de intestine, iar se spala, se indeparteaza capul si se despica bine pe mijloc. Se umplu cu ardeii cubulete si cu bucatele de unt, se rasneste sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.Se leaga cu bentite de praz si se mai rasneste peste ei piper cu lamaie.

Cartofii se spala si se curata de coaja sau daca sunt noi nu e nevoie sa indepartati coaja Se introduce pe mijloc unealta de scos cotorul de mar si se indeparteaza apoi jumatate de cartof.Se obtin astfel ciupercute.Se aseaza ciupercutele din cartofi alaturi de peste pe patul de spanac. Asezam alaturi mici firicele de marar. Se da la cuptor acoperit sa se coaca si dupa 30 de minute indepartam capacul si mai lasam iar la foc mediu pana se rumenste pestele.

Peste ciupercute picuram sos de rosii si cascaval.Scoatem si servim cald cu lime si lamaie alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in vasul de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

epurasha2bb 1

14.12.2010, 12:17

multumesc frumos Bunica!

Lily_Musat 1

12.01.2011, 14:34

O sa incerc reteta ta, este foarte ingenioasa... Multumesc pentru mesajele tale, si ca m-ai lamurit cu galbenii. Te admir foarte mult pentru retetele tale. Felicitari

epurasha2bb 1

12.01.2011, 15:01

multumesc Lily!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cod cu sos meuniere